Projektadministratör/Projektkoordinator (Tåg)

Område:
Ledning och styrning
Inriktning:
Projektkoordinator och dokumentation
Startdatum:
2018-03-05
Svara senast:
2018-02-24
Längd:
4 månader
Nivå:
3
Kravprofil:
Bakgrund: Division Fordon ansvarar för kundens fordonsflotta över hela livscykel och ska säkerställa att i rätt tid leverera hela och rena tåg till trafiken. Detta innebär att långsiktigt utveckla och upprätthålla kundens fordonsflotta, säkerställa rätt fordonskvalitet (hela, rena och säkra tåg) på ett kostnadseffektivt sätt, säkerställa en effektiv produktion av underhåll och depåtjänster samt att säkerställa att kundens fordon är kompatibla med infrastrukturen. Beskrivning av uppdraget: Kunden upphandlar ETCS ombordsystem till samtliga, av kunds ägda, fordonsslag. Upphandlingarna drivs i projektform. Resursen ska ansvara för att administrera flera parallellt pågående upphandlingar. Förekommande arbetsuppgifter är, sammanställa information, koordinera möten med anbudsgivare, koordinera information/frågor från anbudsgivare, dokumenthantering, generell resurs i projektet. I mån av tid, fördelning kan komma att variera, ska resursen även hjälpa till i ett upprustningsprojekt av sovvagnar. Även här är arbetsuppgifterna framförallt administrativa och motsvarar det som beskrivs ovan. Rollen kan komma att utvecklas över tid och möjlighet till förlängning finns. Kravspecifikation: Kunskap: - Hög generalistkompetens, eller mycket hög kompetens inom det specifika området. Måste ha förståelse för organisatoriska behov och affärsmässiga utmaningar samt ekonomisk uppföljning av projekt. Erfarenhet: - Har 5-10 års erfarenhet som konsult inom området. - Är en förebild för andra konsulter på lägre nivå och har befunnit sig på nivå 2 under minst 3 år. - Har deltagit i stora/komplexa uppdrag hos järnvägsoperatör inom olika områden och genomfört uppdrag med mycket hög kvalitet. - Erfarenhet av det specifika kompetensområdet i ett järnvägssystem. - Hög arbetskapacitet och förmåga att på kort tid sätta sig in komplexa frågeställningar inom järnvägsbranschen Ledning: - Kan ta huvudansvar för delleverans i större projekt och är van vid rapportering och projektledning. Självständighet: - Mycket stor. Övriga krav: - Ordningssinne och noggrannhet - Erfarenhet av att hålla ihop och sammanställa information som kommer från många olika håll. - Erfarenhet att arbeta i projekt, t.ex. som projektledare, delprojektledare, tidsplanerare, koordinatör, projektadministratör. - Kunskap om ETCS ombordsystem är meriterande. - Behärskar svenska och engelska obehindrat
Ort:
Stockholm
Språk:
Svenska/Engelska
Omfattning:
100%
Övrigt:

Då tillsättningen av tjänsten oftast brådskar önskar vi ditt svar så snart det bara är möjligt. Om du är den vi söker – skicka in din intresseanmälan genom logga in på MFC och klicka på knappen "SÖK UPPDRAGET". Se dock först till att ditt eller din kandidats CV är "up to date" och "säljande". Vi ställer mycket höga krav inte bara på dig som kandidat utan även att Cv:t ska vara representativt för vår verksamhet. För rätt person kan uppdraget starta inom kort. Svara gärna med en kort motivering utifrån dina erfarenheter och reflektioner efter att du läst detta.

Vänligen ansök direkt via MFC

  • Ditt uppdaterade CV förtydligat mot uppdraget.
  • Namn och telefonnummer till två referenter (vi kontaktar dina referenser först efter kontakt med dig)
  • Information om när du är tillgänglig för att börja.
  • Timpris, inkl. omkostnader (gäller endast egna konsulter/företagare)
  • I motiveringen beskriv varför just du är lämplig för detta uppdrag - hänvisa till tidigare konsultuppdrag, anställningar, utbildningar och personliga egenskaper.
  • Genom att söka detta uppdrag utser du samtidigt oss till din säljagent för det aktuella uppdraget.

Vi offererar ofta löpande. Det innebär att vi ibland tar bort uppdraget från vår webbsida tidigare än sista ansökningsdag. Är du intresserad av ett uppdrag rekommenderar vi dig att ansöka omgående.
Ramavtal finns kontakta säljaren för mer info.