Projektledare

Område:
Ledning och styrning
Inriktning:
Projektledare
Startdatum:
2018-04-01
Svara senast:
2018-03-31
Längd:
2019-04-30 (Option till 2020-04-30)
Nivå:
5
Kravprofil:
Projektledaren leder och ansvarar för ett, i tid och omfattning, avgränsat uppdrag. I arbetet ingår bl.a. att utarbeta projektmål och tidplaner, bemanningsplanering, operativ ledning av projektets deltagare, uppföljning och rapportering, fördelning och prioritering av resurser och arbete samt dialog med och samordning av beställare, användare och andra intressenter. Rollen kräver ofta kunskap om exempelvis olika typer av projektstyrningsmodeller.

Projektets mål är bland annat att:

Utreda och fastställa kundens modulbaserade koncept för modernisering och utveckling av e-tjänsterna (konceptuell design).
Utreda och fastställa det tekniska koncept och den grafisk design.
Etablera "e-tjänstefabriken" med en kvalitetssäkrad process för snabb och effektiv modernisering och utveckling av e-tjänster baserad på kundens koncept för e-tjänster.
Utveckla en pilot-e-tjänst enligt det nya konceptet i e-tjänstefabriken.
Projekt hos vår kund styrs enligt XLPM och projektledaren rapporterar till förvaltningsobjektets styrgrupp och har ett nära samarbete med den operativa objektägaren. Resurser från it-sektionens systemutvecklingsenheter används av projektet för systemutveckling, krav- och testarbete. Projektet bemannas även med resurser från verksamheten och rättsavdelningen m.fl. Konsulter arbetar primärt kontorstid på vardagar men kan vid speciella tillfällen även behöva arbeta kvällar eller helger. Framförallt i samband med leverans eller i samband med hög arbetsbelastning.

Skallkrav

Kompetensnivå 4, 9-12 år
Konsulten ska ha 10 års arbetslivserfarenhet som projektledare inom verksamhetsutvecklings- och/eller it- projekt
Konsulten ska ha 10 års arbetslivserfarenhet av projektledning av projekt som styrs enligt etablerad projektstyrningsmodell (t.ex. Props, XLPM, Pejl, Prince2 eller motsvarande)
Konsulten ska ha 10 års arbetslivserfarenhet av projektledning av projekt i stora organisationer (fler än 1000 medarbetare).

Meriterande

Mervärde ges om konsulten har 3 års arbetslivserfarenhet av att projektleda offentlig verksamhet fördelat på minst 2 projekt i två olika organisationer
Mervärde ges om konsulten har arbetslivserfarenhet av arbete med ansökning av medfinansiering till projekt från EU-fonder (t.ex. Europeiska flyktingfonden, Europeiska gränsfonden eller liknande) de senaste 3 åren
Mervärde ges om konsulten har mer än 5 års arbetslivserfarenhet av projektledning av projekt som styrs enligt projektstyrningsmodell PROPS och/eller XLPM
Mervärde ges om konsulten har arbetslivserfarenhet av projektledning av projekt med uppdrag att utveckla externa e-tjänster för en stor organisation (fler än 1000 medarbetare och fler än 10 000 användare av e-tjänsten) de senaste 3 åren


Startdatum: 2018-04-01
Slutdatum: 2019-04-30 (Option till 2020-04-30)


Roll  Projektledare 
Bransch  Offentlig förvaltning 

Speciella önskemål från arbetsgivaren 
Nödvändiga kvalifikationer  Krav på erfarenhet 
Kompetenser - E-tjänster 1-3 år
Kompetenser - Koncept 1-3 år
Kompetenser - Offentlig förvaltning 1-3 år
Kompetenser - Rapportering 1-3 år
Kompetenser - Utveckling 1-3 år
Kompetenser - Verksamhetsutveckling 1-3 år
Processer - Prince2 1-3 år
Projektprocess - Pejl 1-3 år
Projektprocess - PROPS 1-3 år
Projektprocess - XLPM 1-3 år
Roll - Projektledare 5-10 år 
Ort:
Norrköping
Språk:
Svenska
Omfattning:
100%
Övrigt:

Då tillsättningen av tjänsten oftast brådskar önskar vi ditt svar så snart det bara är möjligt. Om du är den vi söker – skicka in din intresseanmälan genom logga in på MFC och klicka på knappen "SÖK UPPDRAGET". Se dock först till att ditt eller din kandidats CV är "up to date" och "säljande". Vi ställer mycket höga krav inte bara på dig som kandidat utan även att Cv:t ska vara representativt för vår verksamhet. För rätt person kan uppdraget starta inom kort. Svara gärna med en kort motivering utifrån dina erfarenheter och reflektioner efter att du läst detta.

Vänligen ansök direkt via MFC

  • Ditt uppdaterade CV förtydligat mot uppdraget.
  • Namn och telefonnummer till två referenter (vi kontaktar dina referenser först efter kontakt med dig)
  • Information om när du är tillgänglig för att börja.
  • Timpris, inkl. omkostnader (gäller endast egna konsulter/företagare)
  • I motiveringen beskriv varför just du är lämplig för detta uppdrag - hänvisa till tidigare konsultuppdrag, anställningar, utbildningar och personliga egenskaper.
  • Genom att söka detta uppdrag utser du samtidigt oss till din säljagent för det aktuella uppdraget.

Vi offererar ofta löpande. Det innebär att vi ibland tar bort uppdraget från vår webbsida tidigare än sista ansökningsdag. Är du intresserad av ett uppdrag rekommenderar vi dig att ansöka omgående.
Ramavtal finns kontakta säljaren för mer info.